Een week vol ziekenhuis bezoekjes

ziekenhuisAfgelopen week was een week vol met bezoekjes aan het ziekenhuis. We hebben bijna het hele ziekenhuis van voor tot achter gezien. En nu is het bijna afgerond. Bijna een paar weekjes rust van het ziekenhuis. Althans, dat is wat ik hoop. 

Slaapkastje terug brengen.
Vorige week maandag zijn we begonnen in het ziekenhuis bij de long afdeling. Hier werd ik om 9 uur al verwacht om het kastje terug te brengen waar ik een nacht mee geslapen heb. De dokter had er even snel naar gekeken, en gelukkig had hij goed opgenomen! Nu maar hopen dat de rest allemaal goed gegaan is, want met zo’n kastje slapen is een hele opgave!!

Blaastest
Na dat het kastje ingeleverd was, kon ik meteen door naar de blaastest. Hierbij moest ik verschillende dingen doen. Om te beginnen werd ik in een klein hokje gezet, om daar op verschillende manieren te blazen. Dit ging allemaal vrij soepel. Ook kreeg ik nog een pufje, om te kijken of het daarna allemaal beter zou gaan. Maar met het pufje was er vrij weinig verschil. Maar zo dat hij het zei, zag alles er heel goed.

Nog even langs de neuroloog
Nog even langs de neuroloog, en ik kon weer naar huis. Dit keer mocht ik naar de kinderafdeling in plaats van naar de gewone neurologie. Dit was ook best leuk om een keer te zien, de hele afdeling was in Efteling stijl. Hier voelen de kinderen zich zeker op hun gemak. Maar ik vond het wel een beetje op een gekke plek zitten in het ziekenhuis. Namelijk tussen de O.K en de IC in. Maar goed, daar kwam ik natuurlijk niet voor.
Bij de neuroloog hebben we een uitgebreid gesprek gehad over hoe het ging, en ook even gepraat over wat ik met mijn hand nu aan moet, maar daar zag ze niks ernstigs in. Het komt gewoon door de stress, die zich nu ook al bijna een half jaar op die manier uit.
Verder hebben we het ook nog gehad over alle onderzoeken die, die week op de planning stonden. De neuroloog zei dat ik na de uitslag van dit onderzoek, even geen onderzoeken meer hebben mag. Omdat het eventjes genoeg is geweest.
De medicatie die ik nu gebruik, mag ik zo houden, maar ik zal wel elk half jaar even bloed moeten prikken om te kijken hoe mijn lever er dan op dat moment voor staat.

Urine 24 uur opvangen
Ook heb ik nog urine op moeten vangen, en dat 24 uur lang. Dit heb ik donderdags in het ziekenhuis ingeleverd. Hopelijk hebben ze hier iets aan en kunnen ze er iets mee doen.

CT-scan,ct-scan-OCT660_slant_photoHR
De CT-scan was het laatste wat deze week op de planning stond. Een week vol onderzoekjes en dingen die ik moest doen, maar ik was bijna klaar. En dat was maar goed ook want langzaam aan ging ik er steeds meer doorheen zitten, want het was echt genoeg geweest even.
De dag van de scan, had ik me al voorbereid door kleding aan te trekken die ik gewoon aan houden mocht tijdens de scan.
Toen ik binnen was werd als eerste een infuus bij me aangelegd, dit vond ik altijd al heel eng, maar nu heb ik het ook een keer gehad en ben ik er doorheen! Dit infuus kreeg ik omdat ze ook met contrast wilde kijken.
Halverwege de scan kwam de dokter terug om het contrast er in te laten lopen. Zo gezegd zo gedaan. Voor ik het wist was de de scan voorbij, en mocht ik naar huis. En kon ik eindelijk weekend gaan houden!

Uitslag overal!!
Eenmaal thuis was ik nog heel even mijn bedje in gekropen, want ik was erg moe. Toen ik weer wakker werd had ik jeuk, en niet zo’n beetje ook. Ik heb de plek waar de uitslag zat goed ingesmeerd, en ik heb er nog een dag of 2 last van gehad. Maar niet alleen die plek zat uitslag, mijn lippen werden helemaal schraal, op mijn voet kwam uitslag, en zelfs op mijn hand.
Gelukkig is het een heel eind weer voorbij de uitslag, maar vooral mijn lippen heb ik er nog behoorlijk veel last van.. Zal dit door het contrast komen?? Of zal het iets anders zijn?

Deze week hoef ik maar een keer naar het ziekenhuis, en dan ben ik klaar. En dan weet ik ook meer. En dan ben ik ook voorlopig even ziekenhuis af…