Wat een dagen..

Tilburg_ST_Elisabeth_Ziekenhuis_FC(1)Weer een blog.. Ik ben blij dat ik nu kan zitten en hem schrijven kan, want pfoe, wat een dagen zijn het weer geweest.. Nieuwe onderzoeken zijn in gang gezet, vanuit de longarts ben ik naar vele andere artsen doorverwezen voor onderzoeken voor een andere ziekte. Dit allemaal is erg vermoeiend, dus op het moment ben ik erg moe. 

Twee dagen achter elkaar naar Tilburg
Gisteren was de eerste dag dat ik naar Tilburg moest, voor een bezoekje aan de longarts om te kijken naar een andere ziekte. Hiervoor kon ik gisteren meteen bloedprikken, en eventueel een hartfilmpje maken. Het hartfilmpje heb ik uitgesteld tot vanmorgen, want anders werd het wel ontzettend laat gisteren.
Bij het bloedprikken heb ik ook meteen een zo genoemde”bokaal” mee gekregen, waar ik 24 uur lang mijn urine in op mag gaan vangen. Want ook dit gaan ze nakijken.

Cardiologie 
Vandaag was het alweer vroeg dag, en ik mocht weer naar het ziekenhuis. We begonnen vandaag de dag het het hartfilmpje, dit gebeurde gewoon op inloop spreekuur, dus ik kon er terecht wanneer ik tijd had. Dus ik denk, ik ga er vroeg langs, dan ben ik ook een beetje op tijd thuis. Zo gezegd zo gedaan, het hartfilmpje was al klaar voor dat ik het door had.

Oogarts
Rustig aan konden we door naar afspraak nummer 2, de oogarts. Zoals gewoonlijk was het wachten wel lang, maar we waren er ook wel erg vroeg moet ik toegeven. Ik werd geroepen voor het eerste kamertje waar ik in mocht, hier werd een ogen test gedaan. En kreeg ik druppels zodat mijn pupillen wat groter waren, zodat de arts er goed in kijken kon. Deze druppels prikken altijd een beetje en zijn niet echt prettig. En even later na dat de druppels in begonnen te werken, kon ik even alleen maar alles heel wazig zien. Een berichtje op mijn telefoon typen ging al niet meer!

Vervolgens mocht ik bij de arts naar binnen. Zij heeft even in mijn ogen gekeken, en wat uitgelegd en wat tips mee gegeven. En tot slot zou ze de informatie naar de longarts door sturen. Dit was sneller klaar dan verwacht.

Lunchtijd!
2 Afspraken van de 3 zaten er op. Gelukkig was ik al over de helft. We hadden nog wat tijd over tot aan de laatste afspraak. Dus besloten we even iets te gaan eten en te drinken. Hier besproken we alles nog even van wat er gezegd werd. Ondertussen begonnen de oogdruppels al uit te werken. En kon ik langzaam aan alles weer beter zien. Dit was natuurlijk wel heel prettig, want dat maakt alles weer makkelijker!

Bio Feed Back
Tijd voor de laatste afspraak, bio feed back, dit heb ik al enkele keren gehad om te proberen stress en spanning onder controle te kunnen krijgen. Of het helpen gaat, weet ik niet, maar dat zien we vanzelf in de toekomst.

Eindelijk naar huis!
En toen was het zover, eindelijk konden we dan naar huis, even 3 kwartier in de auto zitten nog, en ik was overal weer vanaf. Beter kon eigenlijk niet. Ik was moe, en helemaal op. Een ochtend in het ziekenhuis rond hangen is toch behoorlijk inspannend voor mij, en nog steeds ongelofelijk zwaar.

Meer afspraken
Nu staan er nog vele afspraken meer, nog vele onderzoeken meer. Maar deze staan ook weer gepland op dagen dat ik al naar Tilburg moet. Onder anderen komt er nog een CT-scan, Long functie test, een kastje die ik op moet gaan halen die alles in mijn slaap registreren gaat, en nog een hele rits aan onderzoeken! Maar daar over lees je vast en zeker meer wanneer ik die onderzoeken gehad heb.